Je bekijkt nu Slechte gewoontes van mij

Slechte gewoontes van mij

Dit was oorspronkelijk een post met slechte én goede gewoontes, maar ze werd een beetje te lang. Ik ben zo iemand die liever het slechte nieuws eerst hoort en daarna pas het goede nieuws, net zoals ik eerst met de vervelende dingen begin en daarna de leuke dingen doe. Mijn afwas moet weg zijn voor ik kan ontspannen en desserts vind ik het allerleukste. Volgende week komen mijn goede gewoontes dus, maar eerst kunnen jullie even zien dat ik òòk maar een normaal mens ben.

 • Ik ben zo’n mongool die niet normaal op haar stoel kan zitten. Ik zit supervaak op mijn been (zo met mijn onderbeen onder mijn kont, snap je), waardoor ik als ik rechtsta tienduizend pijnscheuten voel in dat onderbeen (ik dramatiseer ook graag). Ik zit ook vaak schuin op mijn stoel, dus met mijn benen langs de zijkant bengelend, of ik hang, of ik leg mijn benen op de stoel voor mij waardoor ik ook weer in een rare hoek zit. Last but not least ben ik ocharme 1 meter 55 en betekent dat dus dat ik vaak niet eens met mijn voeten aan de grond kan. Hoe slecht is dat? Samengevat ben ik dus werkelijk een levend medisch wonder, want zelfs met al mijn vreemde posities heb ik weinig rugklachten. Ik zou moeten meedoen aan onderzoeken en daar dik voor betaald moeten worden (hallo UGent?).
 • Ik ben een lastig mens in ’t verkeer. Je zou het mij niet meegeven, echt waar. Als je mij tegenkomt, met mijn lief babyfaceke, dan zou je denken dat ik geen vlieg zou kwaad doen. Dat is overigens echt waar, als er een vlieg mijn appartement binnenvliegt, dan jaag ik die terug naar buiten (als mijn kat ze nog niet heeft opgegeten). Maar van zodra ik in mijn auto stap, is dat voorbij. ik haat niet iedereen, maar ik haat wel iedereen die niet kan rijden en iedereen die marginaal doet (= 90% van de autobestuurders, sorry not sorry). Mijn meestgebruikte zinnen in de auto zijn (mijn gevloek laat ik gemakkelijkheidshalve vallen en ik vind het niet schoon om ze op te schrijven):
  – uw gas zit rechts hè RECHTSSSS
  – ge moogt hier 70 hè zeg geen 55 hè?????
  – ahja 50.000 euro betalen voor nen BMW maar ne pinker (=richtingsaanwijzer) kon er nie af hè precies?
  – PINNNNK als ge een rondpunt verlaat!!!!!
  – met dat gemiddenvaksrij ook altijd jongejongejongestoch
  – maar wa DOET gij zelfs
  – RIJD DOOOOOOOR
  Daartegenover staat wel dat ik best wel met de auto kan rijden. Eigenlijk kon ik het tot zo’n 2 jaar geleden echt niet en ik ben de eerste die dat zal toegeven. Dat ik geslaagd was op mijn rijexamen vind ik nog steeds bizarre onkunde want ik moest rechtsaf slaan en ik ging links. Het grappige was dat ik als commentaar kreeg dat ik assertiever moet leren zijn in het verkeer. Hahaha. Het was pas toen ik in het buitenland moest rijden tussen enerzijds complete zotten en anderzijds debielen, dat ik echt leerde rijden. Ik leerde ineens ook parkeren, want het was ofwel in een klein parkeergaatje parkeren ofwel een kilometer stappen met hakken op kasseien bij 30 graden en dan heb je snel gekozen hoor. Dat zorgt ervoor dat ik nu zonder nadenken, jawel, ook links kan fileparkeren. In Gran Canaria kreeg ik zelfs eens applaus van werkmannen na mijn parkeerskills. Ik ga efkes negeren dat dat een beetje seksisme is, want ik vond dat niet zo erg toen.
 • Snacken. Ik wil altijd snacken. Alles. Geef mij een kerstomaat. Een stuk chocolade. Een chipke. Een stuk brood. Een gedroogde vijg. Een maiskoek. Ik weet het niet, iéts, desnoods allemaal door elkaar.
 • Ik slaag er dikwijls niet in om normaal te drinken of te eten. Misschien kan ik dit niet noodzakelijk klasseren onder “slechte gewoonte”, maar ik kan hier gewoon niet volwassen in worden. Mijn water belandt naast mijn mond of in mijn neus, mijn ijsje naast mijn oog, op mijn T-shirt of in mijn navel. Het lukt me niet. Familietrekje.

 • Ik smijt nog veel te veel eten weg. Ik schil mijn appel en ik laat een perfect eetbaar deel aan het klokhuis zitten en smijt het weg. Ik vind de zaadlijsten van de courgette niet lekker en smijt ze weg terwijl ik weet dat ik daar perfect soep van kan maken. Ik laat eten half beschimmelen, gewoon omdat ik vergeet dat het in mijn koelkast zat.
 • Ik ben een nagelbijter. Nee, eigenlijk trek ik vooral aan mijn nagels en bijt ik op loshangende velletjes. Ik was een nagelbijter als kind en ik heb het dus nooit afgeleerd. Ik weet dat mensen dat vies vinden, maar ik heb nu ook geen horrornagels die tot bloedens toe zijn afgebeten. Ik kan alleen geen loshangende velletjes verdragen.
 • Ik heb een redelijk kort lontje. Ik hààt het als dingen niet werken. 2 jaar geleden kocht ik mijn MacBook en dat ding is een droom. Ik moet daar niet op vloeken of zagen, heerlijk. Windows: daar kan ik de kriebels van krijgen. Dat werkt dan niet, of supertraag, of de internetverbinding is verbroken. AARGH. Ik vind dat zo frustrerend en dan kan ik echt tranen in mijn ogen krijgen van frustratie. Ik moet daar iets aan doen hè want ik weet dat het de energie niet waard is. Het is ook erger als ik moe ben. Dan valt mijn lepel twee keer na elkaar tijdens het koken en dan kan ik echt héél luid vloeken.
 • Oorstokjes gebruiken. Wattenstaafjes heet dat eigenlijk eigenlijk hè. 🙂 Ik pruts daarmee in mijn oor want ik vind dat een héérlijke sensatie. Sorry. Dat is absoluut niet milieuvriendelijk van mij, want remember dat zeepaardje dat een wattenstaafje meezeult? Daarnaast is het eigenlijk ook totaal niet goed want ik duw mijn oorsmeer toch gewoon naar binnen.
 • Te laat komen. Ik ben niet de persoon die een half uur te laat komt, maar wel zo’n vijf minuten. Vijf vervelende minuten wel. Ik doe daar niet om: het is niet dat ik echt te laat opstond of te lang voor de spiegel stond. Het zijn gewoon die vijf cruciale minuten voor ik vertrek waarbij ik niet weet waar mijn handtas is, waarbij mijn sokken niet bij mijn schoenen blijken te passen en waarbij mijn telefoon al-tijd verdwenen is. Mijn kat heeft op dat moment ook altijd net haar eten opgegeten en ik moet controleren of de wc-bril wel naar beneden is (want stel dat ze in de wc valt), en als ik 1 verdiep naar beneden ben gelopen dan ben ik iets vergeten en moet ik weer naar boven.

Ik heb er nog 1000 maar kijk ja, mijn blogposts worden altijd zo lang dus ik houd het hier nu maar bij. 😉 Uiteraard ben ik superbenieuwd naar wat jullie kleine, slechte gewoontes zijn!

*foto bovenaan: Pinterest by Ashley Wurz

Dit bericht heeft 13 reacties.

 1. Sanne

  Hahaha, welkom bij ons sterfelijken. Ik moet echt lachen om een aantal van die uitspraken uit de auto. Veel Vlaamser kan het in mijn ogen (of oren?) niet worden, heerlijk! Vooral “PINNNNK als ge een rondpunt verlaat!!!!!” vind ik geweldig haha, zowel pinker en rondpunt zijn nieuw voor mij. Vind dit wederom een heerlijk artikeltje om te lezen. Ik heb zelf geen slechte gewoontes uiteraard. (Grapje! Maar ik moet in de auto richting werk springen, anders kom ik te laat.)
  Sanne onlangs geplaatst…5 tips voor meer bewegen voor lazy girlsMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Haha toen ik nog als reisleiding werkte en ik het woord rondpunt voor het eerst gebruikte bij Nederlanders, kreeg ik als reactie “nou wat is me dat voor iets?”. Daarna zei ik altijd braaf rotonde hoor. 😀 Er waren nog héél veel woorden (en misverstanden) trouwens, misschien moet ik daar nog eens een blogpost over schrijven.

 2. Kaylin Maertens

  Whooo high five. Ik ben 1,53 meter klein/groot en zit ook heel vaak met mijn benen omhoog getrokken of scheef onder mijn poep. Niet ideaal voor m’n kniegewrichten maar alles is beter dan met bengelende benen over de stoel zitten omdat je niet aan de grond kan.
  Een slechte gewoonte waar ik soms wel commentaar op krijg is net zoals bij jou het aftrekken van velletjes bij mijn nagels. Al moet ik toegeven dat het de laatste tijd wel goed gaat. Ook droge lippen of velletjes daar kan ik niet verdragen dus daar durf ik ook wel aan te prutsen…
  Een andere slechte gewoonte is het kraken van mijn vingerkootjes. Geen idee waarom ik het blijf doen, meestal is dat zelfs zonder ik het besef.

  1. kellynosmalltalk

   Joepie ik word stiekem altijd heel blij van andere kleine mensen! 😀 prutsen aan mijn lippen is inderdaad ook vervelend herkenbaar..

 3. Wendy

  Hahaha, hier nog een fan van wattenstaafjes! 😀 Vanwege het milieu gebruik ik er nu met een houten stokje (gekocht bij de Etos of Albert Heijn, ik twijfel). Dat was flink wennen in het begin, want hun plastic kameraden geven een andere sensatie, maar inmiddels kan ik daar minstens even goed mee leven. Om over de zeepaardjes nog maar te zwijgen natuurlijk.
  Wendy onlangs geplaatst…Wendy is jarig… en trakteert! (31 jaar, 3+1 boeken)My Profile

  1. kellynosmalltalk

   O, als ik de volgende keer in de AH ben zal ik eens checken of ze de houten vriendjes hebben. Ik kan maar eens proberen of die sensatie het even goed doet hè (het gaat hier precies om vibrators zeg)

  1. kellynosmalltalk

   Heuy, nog iemand! Ik vind dat op het moment zelf ook altijd bizar comfortabel, als ik ga rechtstaan iets minder helaas 🙂

 4. gea

  Wat een overzicht, sommige zijn werk herkenbaar voor mezelf ook hoor haha. IEdereen heeft zo zijn slechte gewoontes.

  1. kellynosmalltalk

   Haha gelukkig zijn er ook goede gewoontes hè, ik zal dat overzichtje ook wel eens schrijven 😀

 5. Lesley

  Haha, ik herken de Mac-Windows-frustratie. Ik heb jarenlang met Windows gewerkt, maar wilde dan een Mac omdat ik, nu ja, een Apple-trut ben. De eerste dagen haatte ik dat ding en kon ik mezelf wel vervloeken dat ik er 1000 euro voor had neergeteld (want waar is de delete-knop???), maar nu zoek ik op Windows-pc’s naar waar de sneltoets voor de @ ook alweer zit.
  Lesley onlangs geplaatst…Sollicitatie-assessmentsMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Haha ik vervloek Windows nu ik daar op het werk terug mee moet werken! Die batterijen, dat is toch middeleeuws? En dat moet dan herstarten en dat loopt nog VAST, dat ik dat nog moet meemaken. Love die @ en ik wissel de cmd en ctrl toetsen altijd nu ik op Windows en Mac tegelijk moet werken. O luxeproblemen.

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.