Je bekijkt nu 09 Dancing in September

09 Dancing in September

Ik vind die dagboekjes bij andere bloggers zo leuk om te lezen. Het is echt een kijkje in het doodnormale (en daarom zo leuke) leven van fijne mensen, en dan veel echter dan een fotootje op Instagram.

Toen ik deze blog ongeveer een half jaar geleden begon, schreef ik eerder algemene stukjes in de absolute veronderstelling dat er geen halve kat geïnteresseerd zou zijn in mijn leven. Maar kijk, omdat ik het bij anderen zo tof vind, geef ik jullie graag ook een kijkje in mijn dagdagelijks bestaan. Het is wel een maandoverzicht omdat ik a) slecht ben in foto’s nemen (zowel technisch als dat ik er gewoon niet aan denk) en b) veel dagen op elkaar lijken.

 • september begon leuk met een tripje naar Pairi Daiza met een vriendin (jullie konden al lezen hoe de ontmoeting met Kevin en Dory verliep). We aten frietjes ’s avonds en ik zag dat er zelfgemaakte loempia’s waren dus ik vroeg voor de zekerheid of ze “veggie” waren. Mevrouw begreep “veggie” niet dus ik herhaalde met “vegetarisch” en daarna “zonder vlees”, en ze antwoordde “er zit een klein beetje vlees in”. Helaas pindakaas werd het dus een kaaskroket voor mij.
 • op 3 september had ik in de namiddag een afspraak met mijn psycholoog en deed ik iets zots en ging ik alleen lunchen in Oyo in Gent, waar ze werken met plantaardige producten. Ik at een “pesto pleasure toast” met vegan pesto en “coconut bacon”. Het was lekker maar ik zou hetzelfde gerecht niet opnieuw nemen, maar ik wil alle andere dingen op de kaart wel eens proeven. Pluspunt was dat je gewoon water gratis kon nemen en dat je ook water met een smaakje kon kiezen! Ik was wel mijn awkward zelf want ik was aan het dromen en ik had niet door dat ik al moest betalen en ik toetste de verkeerde pincode in.
 • ik probeerde ook weer veel Karola’s Kitchen gerechtjes uit. Ik maakte courgettelasagne én auberginelasagne (best thing ever), bakte perenkoekjes, ontbeet op zondag met bramencrumble, maakte courgettepizzabootjes … héél leuk vind ik dat, zo gezonde smaakbommen!
 • ik had een koffiedate met een vriendin in Madam Bakster, één van mijn favorietjes in Gent. Ik nam een decadente chocoladetaart en een latte met hazelnootmelk (probeer dat ding en je wilt nooit nog een normale latte). En die popcorn, my god, hemels.
 • op 10 september organiseerde TUI, mijn vorige werkgever (maar dan in het buitenland) een jobdag. Ik was wel eens benieuwd en schreef me in, en als extraverte introvert vond ik die dag interessant maar zo ongelooflijk vermoeiend. Ik schrijf misschien wel nog een blogpost daarover (het begon al met dat ik bijna een glas water liet vallen en zo ongewild de aandacht van een zaal vol wachtende mensen trok). Uiteindelijk komt er geen job uit voort want de enige waar ik voor solliciteerde was er eentje waarbij ik minstens 5 dagen per maand in het buitenland zit en dat leek me eerst wel leuk, maar zie ik eigenlijk niet matchen bij wat ik in de toekomst wil.
 • na die jobdag was ik dus zo moe en had ik een gigantische migraineaanval. Ik heb een app waar ik mijn migraineaanvallen bijhoud en ik gaf de pijn een 10 op 10. De pijn was beter de volgende dag dus ik ging werken en de dag daarna ook, maar in combinatie met mijn donkere wolken stortte ik een beetje in. Ik zat dus ruim een week thuis en hoewel me het eerst vreemd leek om zo lang thuis te blijven van het werk, heeft me dat ongelooflijk deugd gedaan. Die donkere wolken zijn er nog want de stress is nog niet weg, maar ik kan ze wel al wat beter plaatsen. Shoutout naar mijn vriendin Eillish die vanuit Portugal haar goede (en sarcastische) psychologische skills inzette en naar Charline die er gewoon altijd is waardoor ik altijd weer iets gelukkiger ben tijdens de terugrit dan tijdens de heenrit (soms krijg je dus werkelijk energie van mensen!). Iets om dankbaar voor te zijn.
 • Tijdens die rustweek heb ik euh, gerust. Ik sliep niet heel goed maar dat valt mee als je niet moet gaan werken. Ik ging 4 keer naar het bos om te wandelen met de jongste hond van mama en dat deed me iedere keer zoveel deugd. Daarnaast is dat bos echt mijn happy place, met dat lichtroze kasteel en die koeien en schapen en open velden, riviertjes met eendjes en die fantastische bomen en die heerlijke geuren. Bovendien was er een kalfje in de wei! Ik kan daar dan weer een kwartier naar staren, maar de hond vindt dat saai.
 • De bib hier sluit vanaf 30 september voor ruim een week dus ik heb alvast mijn voorraad ingeslaan. Er liggen er hier nu 7 boeken en ik heb er al ééntje uit, dus ik heb wel wat leesvoer. Ik ontsnap soms graag uit mijn realiteit en mijn boeken zijn dan mijn allerbeste vrienden.
 • Op 23 september begon ik terug te werken en toen was er een beetje een rollercoaster van vanalles, later meer daarover.
 • Queen + Adam Lambert komen naar het Sportpaleis dus daar moesten mijn vriendin Eillish en ik tickets voor hebben. Dat was van absoluut levensbelang want zonder die ervaring zou ons leven nul nougatbollen waard zijn. En YES we hebben zitplaatsen bemachtigd! Staanplaatsen behoorden niet tot de mogelijkheid tenzij ik 1) 2,5 uur naar hoofden van onbekende mensen wil staren of 2) de hele dag voor het Sportpaleis wil wachten (hoewel ik dat tweede wel voor Bruno Mars deed). 
 • Mijn oma vond dit schoolrapport uit 1954 (!) van mijn overleden opa. Ik vond het zo tof om dat te lezen! Zie ook hoe het kampstrijden heet, lekker competitief. Hetzelfde omaatje bakte ook nog eens zo’n ouderwetse appeltaart en njom dat smaakte (zo hard dat ik er dus weer geen foto van heb hè). 
 • Ik begon eindelijk aan seizoen 4 van Las Chicas del Cable. Ik had al een hoop drama in mijn leven, dus ik dacht: dan doen we er nog maar een beetje bij! Daarnaast vind ik inspector Cuevas dus al reden genoeg om te kijken. 
 • Voor het eerst in mijn relatie met Zalando (en die duurt toch al efkes) moest ik niets terugzenden en vond ik dus alles leuk! Dat was echt een ongelooflijk mirakel want normaal is iets te groot of valt het lelijk. De buit: een lange rok (foto in het bos), een grijs wollen jurkje (lekker warm, je ziet een stukje op de foto helemaal bovenaan) en een zachte coltrui (nog net niet koud genoeg voor). Ik vond het leuk om niets terug te moeten brengen, maar uiteraard is het ook wel vervelend als je dan ineens toch de volle pot van je winkelwagentje moet betalen haha. 
 • En als afsluiter kon dit nummer uiteraard niet ontbreken. Eén van mijn favoriete nummers (vandaar de titel hè). Geniet! Dat doet er mij aan denken dat ik de film Intouchables (ook weer een favorietje) nog eens moet kijken.

Dit bericht heeft 7 reacties.

 1. Sanne

  “Bovendien was er een kalfje in de wei! Ik kan daar dan weer een kwartier naar staren, maar de hond vindt dat saai.” Hahaha, zo heerlijk geschreven weer. En ik vind het dus inderdaad wél interessant om te lezen, dus vooral blijven doen. Ik doe het zelf ook per maand omdat ik niet zo heel veel spannends mee maak in één normale werkweek. September is echt een van de lievelingsnummers van mijn vriend, dat is hier een van de favoriete schoonmaaknummers in huis. Dat rapport van je opa is ook heel bijzonder zeg, dat je oma dat nog heeft liggen.
  Sanne onlangs geplaatst…Terugblikblog #9: september 2019My Profile

  1. kellynosmalltalk

   Ah dankjewel Sanne! 🙂 ik vind jouw maandoverzichtjes ook altijd leuk om te lezen. Haha September is inderdaad echt het ideale schoonmaaknummer, dat helpt zo hard!

 2. Annelies

  Awel, ik heb dus net hetzelfde als jij, het gevoel dat mijn leven te saai is voor dit soort posts en dat niemand het wil lezen. Maar toch is dit leuk om te lezen, ook bij jou 😀
  Annelies onlangs geplaatst…De bubbelMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Haha gek toch hè, dat we ons eigen leven zo gewoon zijn dat het bijna saai lijkt.

 3. Shirley

  Zo herkenbaar om het gevoel te hebben dat je leven echt niet zo spannend is. Aan de andere kant: het hoeft niet altijd spannend, groots en meeslepend te zijn. Juist de gewone dagen kan ik ook erg waarderen. En als je alles wat je hebt gedaan zo onder elkaar zet in een maandoverzicht dan lijkt het toch nog altijd alsof je heel veel gedaan hebt, vind je niet?
  Shirley onlangs geplaatst…September | Taart, theater, tentoonstellingMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Ja, klopt helemaal! Routine is vaak ook wel leuk hè. 🙂

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.