Gelezen (2): drie heerlijke boeken

Dit is geen spannende titel met een cliffhanger. Je komt niet pas na het lezen van de post te weten of ik deze boeken graag gelezen heb, nee, je wéét dat het heerlijke boeken zijn. En dat is fantastisch want heerlijke boeken, die maken het leven beter. Je wilt altijd heerlijke boeken op je leeslijstje hebben. Van die écht goede boeken, geen boeken voor tussendoor. De pareltjes. De neusjes van de zalm en de kersjes op de taart (ik overdrijf misschien een beetje want ik zou geen van de drie HET ALLERBESTE BOEK EVER kronen maar ik kan dat met geen enkel boek (weird I know) maar ze komen wel in mijn top 15 ofzo). En dat is een prestatie – bravo boeken!

Wild – Sheryl Strayed

Sheryl Strayed is een coole chick die de Pacific Crest Trail wandelde met een rugzak die minstens de helft van haar lichaamsgewicht woog. Als dat geen topwijf is, dan weet ik het ook niet meer. Sheryl stapt niet gewoon voor de fun, maar omdat haar leven één grote warboel was/is. Soms begreep ik haar op een niveau dat tegelijk pijnlijk en bevrijdend was.

Ik heb het boek uitgelezen in drie dagen en ik heb drie dagen keihard met haar meegeleefd, ook toen ik niet aan het lezen was. Soms dacht ik random tijdens het tandenpoetsen: “zo, heeft Sheryl nog een teennagel verloren intussen?” en dan moést ik wel verder lezen. Ik wil maar zeggen: als je opeens gefascineerd bent door uitvallende teennagels, dan heb je een goed boek vast.

En ja, het boek is verfilmd met Reese Witherspoon. Ik zag de film toen hij uitkwam en nu las ik tòch nog het boek. Dit is een gevalletje goede film, nog beter boek. En zo’n boeken willen we allemaal verslinden, niewaar.

“That my complicated life could be made so simple was astounding.” 

Cheryl Strayed

Wild op bol.com

Wij leugenaars – E. Lockhart

Het boek is een Young Adult en normaal lees ik die niet meer, met uitzondering van John Green en raad eens wie het boek aanraadde? Juist, Mr. Green himself zei: “wij leugenaars is onvergetelijk” en dat is een beetje hetzelfde als dat Obama dat zou zeggen (en we weten allemaal dat Obama’s charisma niet te evenaren valt).

Ik maakte dus graag een uitzondering en af en toe was ik een klein beetje verveeld omdat ik me minder goed kon identificeren met het hoofdpersonage. Dat verergerde toen ik me bedacht dat ik maar liefst 7 jaar ouder ben dan haar (7 jaar ouder dan 17 klinkt bijna bejaard). Het leek me een leuk zomers verhaaltje, beetje mysterieus, maar dan komt dat einde (ZO goed) en was ik van niets in deze hele wijde wereld nog zeker. Op de achterflap staat dan ook: “lees dit boek. En als iemand je naar het einde vraagt, lieg.”

Dit is één van de boeken die je niet meer kan lezen als je al een spoiler kreeg. Als dat zo is, dan mag je van mij héél héél kwaad zijn op die spoilende persoon. Lees maar geen reviews op bol.com want je weet nooit welke malloot het einde al verklapt.

Wij leugenaars op bol.com

De kunst van het rijden in de regen – Garth Stein

Het hoofdpersonage van het boek is een hond. Alleen al door die zin weet je dat je huilbuien zal hebben.

Dit boek bevat zoveel warmte. Je wordt ondergedompeld in een heet bad waar je nooit meer uit wil. Je gaat liggen in het allerzachtste en het meest knusse bed ter wereld. Dat is wat hond Enzo met je doet. Het boek gaat over zoveel. Over toewijding, vechten en niet opgeven, over menselijkheid en over de allermooiste band die er bestaat: die tussen mens en dier, dier en mens.

Het is zo’n boek waarbij je nooit vergeet dat je het gelezen hebt en je nooit vergeet hoe je je erbij voelde. Nu ik terugdenk aan het boek krijg ik bijna tranen in mijn ogen en glimlach ik tegelijk een beetje melancholisch – bij nader inzien komt het dus in mijn top 5 (ook al weet ik niet onmiddellijk want die andere 4 boeken dan zijn).

The art of racing in the rain op bol.com (bol.com heeft hem niet in het Nederlands)

PS 1: ik plaatste de titels in het Nederlands omdat ik zo iemand ben die eigenlijk enkel in het Nederlands leest. Mijn Engels is nochtans goed genoeg maar ik kan me nooit helemaal onderdompelen in het boek als ik in het Engels lees, bizar genoeg. Nochtans erger ik me tegelijkertijd ook soms aan vertalingen. Ben ik de enige?

PS 2: als je die boeken besteld via mijn link naar bol.com dan krijg ik daar geld voor en dan word ik rijk. Enfin, ik krijg daar misschien een halve cent voor ofzo, maar ja, wie weet kan ik het beleggen en word ik zo toch rijk en als ik rijk ben dan open ik een gigantisch dierenasiel en dat willen we allemaal, toch?

10 Reacties

 1. september 21, 2019 / 11:23 pm

  Leuke tips! Naar wild ben ik nog wel benieuwd. Boeken met dieren vind ik altijd een moeilijke want dat zijn meestal tranentrekkers en ik ben nogal een watje op dat vlak :p.
  Annelies onlangs geplaatst…Op het nachtkastje #26My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   september 22, 2019 / 11:17 am

   Dankjewel! Haha ik vind ze ook moeilijk om die reden, maar het boek heeft een heel mooi einde 🙂

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   september 22, 2019 / 9:45 pm

   Het boek is ook echt de moeite! 🙂 het enige wat ik wel had is dat ik Reese Witherspoon voor me zag als ik aan het hoofdpersonage dacht, dat vond ik wat jammer.

 2. september 25, 2019 / 4:07 pm

  Ik ben nu echt super benieuwd naar Wij leugenaars. Maar echt SUPER benieuwd hé. Dus die ga ik lezen!
  Ik las ook altijd in’t Nederlands maar nu bijna alleen nog maar in’t Engels en ik kan mij nu zelfs beter in een verhaal verliezen in’t Engels.
  Irene onlangs geplaatst…5 Dagen 5 outfitsMy Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   september 26, 2019 / 8:50 am

   Haha top, ’t is wel eentje dat blijft hangen! Hmm misschien moet ik dan toch eens herbeginnen in mijn looking for Alaska …

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   september 28, 2019 / 10:54 am

   Bedankt voor je reactie! 🙂 Ik heb Wild heel graag gelezen. Haha geen zorgen, ik ben ook een biebmens hoor 😀

 3. oktober 14, 2019 / 9:40 am

  O een heel leuk lijstje! De YA las ik een paar jaar geleden en shoot me maar ik heb geen flauw idee meer hoe het afloopt. Dat geheugen van mij heeft zo zijn voordelen: ik kan boeken blijven opnieuw lezen 😉
  Ik lees voornamelijk in het Nederlands maar probeer wel af en toe een Engels boek te lezen. Een chicklit bijvoorbeeld leent zich daar perfect toe!
  Leen onlangs geplaatst…Over een verkoudheid en andere rode vlaggetjesMy Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   oktober 14, 2019 / 11:55 am

   Haha da’s een voordeel inderdaad, maar komt het dan niet terug als je éénmaal aan het lezen bent? 😀 een chicklit zou ik misschien eens kunnen proberen in het Engels, die zijn dikwijls ook stukken goedkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.