Feelgood op maandag

Het is een maandagse maandag, vind ik. Ik heb gisteren de hele dag gehangen, geheel op z’n zondags. Als ik zondag thuis ben dan poets ik normaal een beetje of kook ik alvast de lunch voor de volgende dag/diner voor twee dagen, maar het werd een bloemkoolpizza.

Good Morning Help GIF by Satisfied Customer - Find & Share on GIPHY
ik op ’t werk

Vandaag moest ik dus gewoon terug op mijn werk verschijnen en ik had geen zin in het concept “mens”, maar dat is niet zo handig aan een receptie. In de namiddag deed ik boodschappen maar er waren nog geen flespompoenen in mijn Delhaize en ik zat me al de hele dag te verlekkeren op pompoen, dus reed ik nog om naar een andere supermarkt. Ik poetste en ik morste superveel water op de grond tijdens het watergeven van mijn planten en ik gooide meteen ook twee planten op de grond. Mijn hersenen dachten allicht: o, kijk, wat zijn we goed bezig met lomp zijn, laten we lekker zo verderdoen. Mijn kat vond het ook een leuk idee om de gevallen aarde van de planten op te eten (lijkt handig maar is het niet, want voor ik het weet ligt er ergens een haarbal met stukken aarde in). Ze stal ook een kerstomaat en gebruikte het als speeltje. Ik stond te koken en ik liet ze doen, maar opeens was die tomaat WEG dus moest ik op zoek naar een mini tomaat om te vermijden dat ik volgende week een beschimmelde verlepte tomaat aantref in een duister hoekje.

Gelukkig moest ik deze ochtend wel keihard lachen met de Grote Peter Van de Veire-ochtendshow op MNM – en dan bedoel ik echt tranen in mijn ogen om 10 over 7 ’s ochtends in de auto, terwijl een andere autobestuurder naar mij kijkt alsof ik Eleven van Stranger Things ben. Het ging over Cardi B en de laatste tijd is die altijd maar boos op iedereen, dus Wanne vroeg zich af of ze ooit niét boos is. Peter antwoordde: ah nee, daarvoor staat die B in Cardi B hè, Cardi Boos, en ik KON niet meer.

Als je je afvraagt of het mopje dan de feelgood is op maandag: ja, maar er is meer. Gisteren keek ik immers nog eens een film en dat gebeurt niet vaak. Het is nog uitzonderlijker dat ik een film ook uitkijk tot het einde en ik tussendoor dus niet in slaap ben gevallen, de film halverwege heb stopgezet of het grootste deel van de film op social media zat te scrollen.

Dat wil al wat zeggen hè. Mijn kijktip is About Time en is te vinden op Netflix.

In About Time ontdekt Tim dat hij een bijzonder familietrekje heeft en dat hij kan tijdreizen naar het verleden. Verder is er niets fantasy aan hoor (want ik zie dat eigenlijk niet graag) en is het gewoon een romantische film. Hij is van de makers van Love Actually – één van mijn favorietjes, Bill Nighy komt hier ook terug). Ik heb soms oprecht moeten lachen, en ik dacht een paar keer: “ah kijk, nu gaan ze hier een cliché op smijten” en dan kwam er iets ANDERS! Hij is best emotioneel soms maar vooral feelgood, en Rachel McAdams vind ik daarnaast ook een leuke actrice. De film blijft hangen maar is verder niet te beladen, en is dus je ideale maandagavondfilm (of dinsdag of woensdag, whatever) om te ontstressen.

Nog meer maandagverhalen – feelgood of feelbad?

3 Comments

 1. september 10, 2019 / 8:13 am

  Klinkt heerlijk, om op de maandag ochtend even helemaal stuk te gaan om zoiets, haha.
  Mijn maandag was niet bijzonder, ik ging naar school en dat was het ook wel zo’n beetje.
  Ilona Wielinga onlangs geplaatst…Voor hen die er niet in geloofdenMy Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   september 11, 2019 / 7:39 am

   Ja echt ideaal op maandag zoiets! 🙂 en ah, zo’n maandagen zijn er ook natuurlijk.

 2. oktober 6, 2019 / 1:44 pm

  Ik ben enkel fan van de maandagen waarop ik niet hoef te werken, 1 op 2 😀
  Maar die film ga ik wel toevoegen aan mijn lijstje.
  Leen onlangs geplaatst…#40voor40: update #3My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.