Kleine en grote dromen

Ik droom. Vaak. Het is zelfs een soort hobby – ik dagdroom, ik speel scenario’s af in mijn hoofd voor ik ga slapen en ’s nachts droom ik ook altijd heel hevig.

Ik heb dus grote dromen en kleine dromen, net als iedereen. Doorheen de jaren zijn mijn dromen veel veranderd: ik neem je even mee op een dromentijdreis. We gaan eerst even twintig jaar terug.

De dromen van 4-jarige Kelly

 • een plekje vooraan de gigantische speeltrein op school veroveren zodat ik ook eens kan doen alsof ik de trein bestuur. De jongens doen dat altijd en ik moet en zal ontdekken hoe speciaal het is om aan het stuur te staan (spoiler: ik vond er niets aan)
 • een manier verzinnen om zoveel mogelijk Vitabis-koekjes te eten (ik had nogal wat overgewicht als peuter maar Vitabis was mijn leven)
 • ontdekken hoe ik een teletubbie word en ik eindelijk beste vrienden kan worden met Po
 • leren lezen zodat mama’s tijdschriften meer zijn dan wat afbeeldingen
 • Een pinguïn ontvoeren zodat ik een eigen Pingu kan hebben op mijn slaapkamer (ik zou hem wel de NOOT NOOT afleren).
iets jonger dan 4 jaar met mijn mama, maar hé kijk naar dat staartje van mij

Simpele en minder eenvoudige dromen tegelijk. We reizen 5 jaar verder.

9-jarige Kelly

 • kapster worden
 • dierenarts worden
 • knikkerkampioen worden
 • Belle van Belle en het Beest ontmoeten en in haar bibliotheek mogen snuisteren en daar overnachten
 • Diddl bestaat echt, neemt de wereld over en geeft mij al het Diddlpapier gratis en voor niets
 • mijn oma’s en opa’s leven voor eeuwig en altijd
 • echt kunnen verdwijnen in mijn fantasiewereld van zodra ik helemaal onder mijn deken kruip
 • een mysterieuze doch pijnloze ziekte in mijn spieren krijgen waardoor ik voor de rest van mijn leven de gymles mag overslaan
 • *correctie hierboven: hallo ik bedoelde geen migraine! Met migraine sla ik school over en niet gym en ik ga graag naar school
Beauty And The Beast GIF - Find & Share on GIPHY
welja nog steeds mijn droom

Het wordt al iets gecompliceerder: soms realistisch, soms fantasie. 5 jaar later: we worden puber.

14-jarige Kelly

 • ?? het is 2009 en er is nog geen wondermiddel uitgevonden tegen acne – hallo, geneeskunde? Dit is een first world problem!!
 • ongesteld worden want mijn vriendinnen zijn het allemaal wel al
 • *correctie hierboven: na één keer ongesteld worden nooit meer ongesteld worden
 • school start om 11:00 en eindigt om 15:00 zodat ik in godsnaam eens kan uitslapen
 • Zo knap worden als Vanessa Hudgens zodat elke jongen Zac Efron verliefd wordt op mij (noot van 24-jarige Kelly: ik zag er werkelijk niet uit – mijn gezichtje was een soort van vervormd door acné, slaaptekort en zorgen)
 • auteur worden/voor het tijdschrift Joepie schrijven
Zac Efron Love GIF - Find & Share on GIPHY
14-jarige ik GOING NUTS

Ah, die pubertijd. Toegegeven: ik had het door omstandigheden niet makkelijk en wil mijn 14-jarige zelf graag een knuffel geven (ze zou met haar ogen draaien, maar dat neem ik erbij).

19-jarige Kelly

 • HUH? Ik ben officieel volwassen en ik voel me helemaal niet volwassen??? Hoe word ik het wel?
 • met de hondjes verhuizen naar een serene, rustige plaats
 • uitvogelen wat ik eigenlijk wil studeren in plaats van zomaar iets te studeren omdat het praktisch is
 • mijn migraine stopt en ik moet nooit meer antidepressiva en anti-epilepsie en bètablokkers en verschillende anticonceptie proberen – het houdt er gewoon simpelweg mee op
 • fast forward doen naar 5 jaar verder zodat ik al getrouwd ben met het (toenmalig) lief
O help

DUS. We zijn nu die 5 jaar verder en er is geen ring te bespeuren aan mijn vinger. Vind ik niet zo erg – dromen veranderen, worden soms realistischer, komen soms uit, komen soms helemaal niet uit omdat je – huh – vaak hard moet werken voor dromen.

Ook als 24-jarige heb ik dromen, maar voor ik het lijstje maak van waar ik momenteel van droom, wil ik ook wel even stilstaan bij welke dromen eigenlijk al zijn uitgekomen.

 • ik kreeg de ingeving om naar het buitenland te verhuizen om er te werken en de verlegen, introverte Kelly trok wel degelijk haar stoutste schoenen aan. Ik had nog nooit alleen gevlogen, alleen gewoond, en buiten mijn studentenjob ook nog nooit officieel gewerkt. Ik was nog nooit in een omgeving geweest waar ik niemand kende, waar ik niemand begreep (Grieks kan je dus ook niet lezen) maar ik leef nog
 • een half jaar geleden wou ik heel graag alleen wonen in België en dat is precies wat ik nu doe – werken, huur betalen, 174374 rekeningen betalen, poetsen, koken: voor mezelf
 • ongeveer een jaar geleden begon mijn idee van een eigen blog pas echt – en kijk nu. Ik vind het fantastisch om andere bloggers te volgen, zelf te schrijven en te zien dat het gelezen wordt
 • ik wou een kat en nu dartelt er een hopeloos irritante, onvermoeibare kitten rond bij me thuis – ze wil altijd op mijn haar sabbelen en valt ’s nachts soms random mijn haardos aan. Ze is toevallig ook de allerliefste knuffelkat, dat helpt
klein lief monster: Jane

Soms blijf je dromen en wensen maar realiseer je je niet dat dromen ook uitkomen. Een droom is alleen niet altijd zo perfect als je je had voorgesteld.

Waar ik nu nog van droom? Een job vinden die me echt ligt. In de natuur/aan zee gaan wonen met “het lief dat ik nog moet leren kennen”. Hondjes hebben en daar vaak mee gaan wandelen. Nog veel, veel, veel meer schrijven – mijn kortverhalen, mijn blog, wie weet een boek. Meer schilderen en vaker gaan lopen in het bos. Vaker rust in mijn hoofd in plaats van een hoofd vol watten door mijn gepieker, mijn zorgen die er al meer dan 10 jaar zijn en niet ophouden.

Tot zover de realistische dromen vandaag. Ik wil ook de lotto winnen, ik wil dat dierenleed goddomme eens stopt, dat feminisme een begrip uit het verleden wordt omdat we gelijke rechten hebben en niet meer met sleutels als wapen in onze handen moeten lopen. Ik droom dat iedereen ziet dat de klimaatopwarming een probleem is en daar ook naar handelt. Ik droom dat koraalriffen terug floreren, dat er geen diersoorten meer uitsterven, dat er geen mensen meer verdrinken in bootjes – mensen die ook dromen van geluk, net als jij en ik, maar bij wie gelukszoekers een negatieve bijklank heeft.

Dit werd onverwacht een vrij lange post. Daar hou ik wel van. Wat zijn jouw (kinder)dromen?

Follow my blog with Bloglovin

10 Comments

 1. augustus 29, 2019 / 8:04 pm

  Dat staartje! 😀 Ik heb teveel dromen om hier allemaal op te noemen – wel een leuk idee voor een blogpost, ooit – maar mijn brood verdienen met schrijven, (daardoor) veel tijd en geld hebben om te reizen, en mijn droomman vinden zijn toch wel de topdromen van dit moment.
  Wendy onlangs geplaatst…“On the sublime” (Gevonden gedicht)My Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   augustus 30, 2019 / 8:45 am

   Ik kan me helemaal vinden in de droom die je al beschrijft. Vooral het idee van “vrijheid” dat daar achter schuilt. Ik ben al benieuwd naar een toekomstige blogpost van jou over dromen 😀

 2. augustus 30, 2019 / 7:17 am

  Wat een leuk artikel! Moest echt lachen om je kinderdromen, zo herkenbaar zijn veel puntjes. En dan vooral die droom over Didl en dat je gratis papier kreeg hahaha. Toen was het leven zo makkelijk. Ben het er wel helemaal mee eens dat je dromen veranderen. Leuk ook om te lezen dat jij ook nog niet zo lang blogt! Dat wist ik helemaal niet.
  Sanne onlangs geplaatst…Boekenworm in wording: 6 tips voor meer lezenMy Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   augustus 30, 2019 / 8:51 am

   Haha leuk dat het ook zo’n grote liefde was tussen jou en Diddl (en Mimihopps en Pimboli en Diddlina niet te vergeten uiteraard). Ik blog sinds februari ongeveer dus helemaal nog niet zo lang inderdaad, maar ik wist ook niet dat jij nog niet zo lang blogt! Voor mijn part lijkt het alsof je dit al jaren doet haha.

 3. augustus 31, 2019 / 8:28 am

  Wat een heerlijk artikel. Zo leuk om dat soort dingen te lezen, ook voor jezelf.
  Ik zei als kind altijd al dat ik naam ging maken, en inmiddels heb ik officieel mijn eigen bedrijf. Dus het is wel heel leuk dat dat inmiddels gelukt is.
  En ik wilde als kind bij de bereden politie, of rechercheur moordzaken worden. Tot ik ontdekte dat je van tekenen wel degelijk je beroep kan maken, toen was het voor mij duidelijk dat ik daar wat mee wilde.
  Ilona Wielinga onlangs geplaatst…Kleine blijmakers uit AugustusMy Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   augustus 31, 2019 / 7:58 pm

   Dankje! Toch héél leuk dat dromen soms helemaal niet veranderen en dat je echt kan doen wat je graag doet. Wie weet kan je ooit nog robotfoto’s maken bij de politie ofzo 😉

 4. september 8, 2019 / 8:26 pm

  Wat een mooie blogpost! Heel leuk om te lezen en om zelf eens over na te denken. En ik mag dan wel ouder zijn, zo’n pinguïn als huisdier zie ik nog steeds zitten hoor! ^^

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   september 8, 2019 / 9:53 pm

   Dankjewel voor je fijne reactie! Haha ik zou het ook nog steeds leuk vinden om een pinguïn door mijn appartement te zien dwarrelen maar ik zou de temperaturen van de zuidpool dan precies wel wat minder tof vinden.

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   september 28, 2019 / 10:55 am

   Inderdaad bizar hè, maar wel mooi bizar! Dankje voor de tip 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.