Ik ging naar zee!

Eén van mijn vorige artikeltjes hier ging nog over thuisblijfvakanties in het helemaal niet zo zure België met een vermelding voor onze Belgische kust, en ik trok er dan maar meteen naartoe. Je zou haast nog denken dat ik enthousiast word van mijn eigen schrijfsels.

Ik logeerde met mama een week in een vakantiehuisje in Bredene. Ik had twee dagen verlof en moest de andere dagen weliswaar nog pendelen naar mijn werk, maar dat vond ik niet erg. Thuiskomen na het werk aan zee, dat was iedere keer weer vakantiegevoel. Zelfs naar de supermarkt gaan is daar op de één of andere manier anders – luchtiger, rustiger misschien zelfs, ondanks een drukke Albert Heijn. Ik vond het zelfs zo fijn dat ik permanent aan zee zou willen wonen.

We hadden het niet verwacht, maar we hadden best goed weer. Bijna elke namiddag scheen de zon – dat is opnieuw zoiets vreemds aan onze Belgische kust: als het in het binnenland bewolkt is, dan schijnt de zon aan de kust op de één of andere manier vaak wel. Het gevolg was dat ik mijn auto de hele week niet gebruikte (uitgenomen om naar het werk te rijden) en we alles te voet deden.

Om dus even een samenvatting te geven van wat we zoal gedaan hebben:

 • eten
 • wandelen
 • eten
 • lezen
 • wandelen
 • lezen
 • wandelen

Wat tot mijn taak behoorde:

 • De perfecte Instagramfotograaf spelen voor mama (al.die.foto’s.)

Uiteindelijk was eten – wandelen – lezen een fantastische combinatie. Het zit ook weer in de kleine dingen: lezen op het strand terwijl je de zee hoort ruisen. Wandelen en je voeten in het zand voelen woelen, meeuwen die me ’s morgens wakker maken, volmaakte chocoladekoeken ’s morgens, patatas bravas met zicht op zee. Leuke gesprekken met mama. De hondjes kwamen op ook bezoek en we wandelden naar Oostende, en namen de overzetboot voor het laatste stukje. Ik moest de anders zo stoere hond dragen omdat hij niet over een brug over het water durfde en de andere hond zat stokoud in de buggy te chillen (sommige mensen vinden een hond in een buggy belachelijk, maar dat is de enige mogelijkheid dat ons schaap nog kan buitenkomen). Uiteraard moest ik ook perse mijn nieuwe slippers aandoen (mijn leven hing ervan af) en kreeg ik na tien meter ofzo al een blein. Ik wandelde het grootste stuk op blote voeten maar dat vind ik heerlijk, dan ben ik precies nog zo’n boerinnetje vanuit de jaren 50, in touch met de natuur enzo.

We wandelden dus 5 km naar Oostende en besloten ’s avonds na onze patatas bravas ook terug te wandelen. De wandelende hond dacht duidelijk dat we compleet onnozel waren geworden om nog eens ZO VER terug te wandelen. ‘Ja maar’, keek ik terug, ‘wandelen is héél rustgevend en het is er zo mooi’ en hij keek terug en zei: ‘NIET MET POTEN VAN 15 CENTIMETER’ en dat was dat en hij belandde ook in de buggy. Wandelen langs de kust van Bredene naar Oostende is ook effectief schitterend maar het gaat wel in dalende lijn. In Bredene denk je: “oh hoe mooi, hoe rustig, wereldvrede bestaat, ik leef hier vanaf nu” en dan neem je die overzetboot naar Oostende en krijg je moordneigingen. Je belandt in een overbevolkte wereld van marginalen in spuuglelijke kitch. Gelukkig zijn er voordelen: er is een winkelstraat dus ik kocht een boek. 🙂

Mocht je verder op zoek zijn naar een gezellig terrasje op de dijk in Oostende (dat lijkt een onmogelijke queeste maar het bestaat): Histoires d’O. Ik verplicht je om de tapas te eten daar en dan vooral de kaaskroketjes. Stap ook eens Ferm binnen, een stijlvolle Scandinavische concept store.

Ik wil al terug maar voordeel van vakanties in België: het is nooit ver om even terug te keren! Ken je het als je in het buitenland iets eet en daar nog supervaak aan terugdenkt omdat het ZO lekker was? In mijn geval zou ik een moord doen voor berenjenas fritas con miel de cana (gefrituurde aubergine met honing). Nu rijd ik toch gewoon een half uurtje naar Bredene als ik die chocoladekoeken wil.

Wat vind jij van vakantie in eigen land?

9 Reacties

 1. augustus 10, 2019 / 9:33 am

  Er zijn zoveel mooie dingen te zien in ons land en de zee is voor mij ook altijd een beetje vakantie.
  Ik hoop er deze zomer nog te geraken!

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   augustus 10, 2019 / 11:38 am

   Ik zal duimen voor mooi weer! 🙂

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   augustus 11, 2019 / 4:59 pm

   Het is zo’n beetje de combinatie van het rustgevende van de zee en de vakantiesfeer denk ik 🙂

 2. augustus 11, 2019 / 8:12 pm

  Wat een heerlijke vakantie volgens mij! Vind het ook heel slim en innovatief (haha) dat je bent gaan werken vanuit je vakantiebestemming. Dat zou ik nooit als optie hebben gezien, maar is eigenlijk een super slim idee. Het is voor mij misschien wel 15 jaar geleden dat ik aan de Belgische kust ben geweest. Weer eens doen dus!
  Sanne onlangs geplaatst…De 10×10 challenge: met 10 items op vakantieMy Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   augustus 12, 2019 / 8:19 pm

   Haha het was iets vroeger opstaan maar het was nog zo leuk om op het werk te verlangen naar de zee 😀 oh da’s best lang geleden, dat is bij mij een beetje hetzelfde in Nederland. Wel niet voor Oostende kiezen hoor als je een bezoekje plant 😉

 3. september 2, 2019 / 11:10 am

  Miljaar zo dicht bij zee wonen dat je kan pendelen na je werk, ik ben bijna jaloers 🙂 Dit weekend met de trein naar Oostende (tsjoeketsjoeketuuttuut) geweest en (inclusief vertragingen uiteraard) van deur tot deur 2,5uur onderweg geweest. Maar toen ik weer naar huis ging, was dat met het plan om eens een weekje aan de kust door te brengen. Nu het lief nog overtuigen…
  Leen onlangs geplaatst…Project Niks Kopen: #1stukpermaandMy Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   september 3, 2019 / 9:00 am

   Ja dat is echt wel het voordeel van dicht bij West-Vlaanderen te wonen 🙂 oh dat is echt weer zo’n gedoe inderdaad … De trein is zo traag en de auto is geen haar beter, meestal rijd ik net in de tegenovergestelde richting van de files richting kust en phoe, dat is immens lang aanschuiven altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.