Favoriete quotes: part 2

We zijn intussen weer een hele tijd verder sinds part 1 van mijn favoriete quotes, en intussen ben ik alweer enkele pareltjes tegengekomen. Vorige keer waren ze nogal van het type “inspirational quotes” die we lezen en waar we ons daarna totaal niet aan houden (wel nog steeds mooi, en zolang het niet “live love laugh” is, kan het). Deze vind ik random, mooi, diep, en goh die laatste is misschien ook een beetje inspirational. Hé ja, het was 35 graden vandaag, dan mogen we al een beetje melig doen.

Een beetje in de lijn van “where does a thought go when it’s forgotten” (Freud). Wat doe je met gedachten die te groot zijn om te begrijpen? Te abstract, te allesomvattend?

Eerst dacht ik: hoezo, het leven is geen taart? Hoe schitterend zou het leven zijn mocht het een chocoladeframboostaart zijn? Gelukkig gaat het om gelijke rechten en dat is toch wel echt geen taart die je moet delen. Oef, 2019 jongens. Het is niet omdat een ander mag zijn wie hij is, dat jij dat niet meer kan.

Heel echt vind ik: hoe onlogisch je gedachten ook zijn, ze zijn er wel. Heel frustrerend als je rationeel gezien beseft dat je gedachten onzin zijn, maar ze emotioneel gezien wel nog steeds voelt.

Niet toevallig mijn omslagfoto op Facebook 🙂 ik kan de positieve vibes gewoon voelen want honden zijn het beste dat de wereld al overkomen is. Geen. discussie. mogelijk.

Eéntje in de categorie #selflove. Soms kijk in de spiegel en denk ik: “ik heb een puist in de vorm van karbonkel”, of kijk ik naar mijn voeten en ben ik ervan overtuigd dat ik de lelijkste tenen van het universum heb. Misschien zouden ze effectief wel in de top 10 staan (bestaan daar wedstrijden voor? Ik bedoel, voor 25 000 euro doe ik graag mee), maar het doet er niet toe. So be it, ik zou mezelf niet meer zijn zonder tenen die er raar uitzien na operaties. Ik zou mezelf ook niet meer zijn mocht ik opeens wel naar 1001 sociale evenementen willen in plaats van eenmaal ter plekke moordscenario’s uit te dokteren.

Zo, nu kan je naast je lichaam ook je hersenen ook nog even oververhitten. Ik vind het best wel allemaal oké eigenlijk, die warmte. Heerlijk zelfs, zo in de schaduw met mijn boekje. Ik zou me zelfs in de zon zetten maar iets zegt me (mijn zweet) dat ik misschien toch een beetje normaal zou kunnen doen. 🙂

Hoe overleef jij de tropische temperaturen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.