Je bekijkt nu Gelezen: het wordt spectaculair. Beloofd.

Gelezen: het wordt spectaculair. Beloofd.

Ik heb een goed boek gelezen, dus ik moet dat vertellen. Zo’n dijk van een titel, zo lief op die rozige cover geschreven. Dat kon niet anders dan goedkomen, ik vind niet dat je bescheiden moet doen over boeken.

Lichtjes poëtisch schrijft Zita Theunynck over de zomer van Anna en Leonard, twee twintigers die het leven niet snappen maar elkaar wel proberen te snappen. Ik vind het heerlijk dat het boek zich in de zomer afspeelt – je weet wel, every summer tells a story en meer van dat gezweef. Het deed me af en toe denken aan The Notebook, alleen beleven Anne en Leonard een zomer in alle eenvoud. En toch ook weer helemaal niet.

Annas twijfels zitten zo onderhuids beschreven dat ik het boek bewust even aan de kant moest leggen, omdat het zo echt was. Ik vind Anna ook gewoon een fantastisch mens: zo ingewikkeld, grappig, verwonderd, irritant, dankbaar. Anna wil croissantier worden. Dat vind ik op zich al gigantisch fascinerend, maar ze stal mijn hart helemaal toen ze Leonard maximum drie vragen mocht stellen, en als eerste vraag koos voor:

Leonard, hoeveel honden wil je later?

Leonard niet te vergeten:

Maar ik zeg het nu, als ik terug een fractie ben van de mens die ik ooit was, dan leer ik je fluisteren onder de bomen in het park.

Oh ja: je krijgt ook honger van het boek. Anna en Leonard eten graag – brood en princekoeken en chips en uiteraard croissants. Ik vind croissants eigenlijk saai maar allezja, met een beetje fantasie wordt het allemaal nog SPECTACULAIR E GASTJES! Dat was beloofd!!

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Dit boek staat al keilang op mijn e-reader (zal de kaft dus niet kunnen betasten :d), maar op de één of andere manier ben ik er nog niet toe gekomen. Misschien toch eens werk van maken!
  Moederschip onlangs geplaatst…Geef dat kind een slok jeneverMy Profile

  1. kellynosmalltalk

   Yes ’t is echt een aanrader! I quote Siska Schoeters: “ik heb dit boek op 2 dagen uitgelezen. En dat is spectaculair als je kleine kinderen hebt, geloof mij.”

  1. kellynosmalltalk

   Ja echt lezen, ideaal nu je vakantie hebt! Ik moet toegeven dat hij ook lang op mijn lijstje stond voor ik hem effectief kocht 🙂

 2. Leen

  Omg ja, onlangs gelezen en zoooo mooi dat het in kleine stukjes moest want ik wilde niet dat het uit zou zijn want ik wist wat er zat aan te komen en nee daar was ik niet klaar voor….
  Leen onlangs geplaatst…Groene voornemens 2019: update #2My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.