Positieve Instagramvibes: part 2 (diereneditie)

Vorige maand schreef ik al part 1 van deze positieve Instagramvibes met een algemene editie, en zoals beloofd is deze er ééntje met dieren! Als we het over positieve vibes hebben, dan hebben we het sowieso ook over honden, katten, geiten, koeien en varkentjes. Al wie daar niet gelukkiger van wordt, hoort niet thuis op deze wereld, en alleszins niet op mijn blog 🙂

tuckerbudzyn

Tucker is echt één van mijn favorieten. Golden Retrievers blijven magisch voor mij, en Tucker is echt zo’n typische Golden. Dat neusje, die oren, die vacht, die altijd blije blik: hij heeft het allemaal. Veel credits voor zijn dog mom die fantastische “ondertitels” in hondentaal bij de video’s zet. Het is zo onnozel en hulpeloos dat ik er echt om moet lachen.

theedora

Dit zijn eigenlijk meerdere dieren in één account, maar dat telt ook. Het zijn simpel wat koeien uit the middle of Norway, maar ik vind het heerlijk om af en toe een koeienhoofd met brede neusgaten in mijn Instagramfeed te zien verschijnen. Het hoeven niet allemaal huisdieren te zijn, en bovendien vind ik koeien ook grappig en schattig.

wat.ki

Meet Watson en Kiko: twee fotogenieke honden die lief en leed delen met elkaar. Dat mag je letterlijk nemen, want Kiko kreeg onlangs de diagnose kanker. Zijn voorpoot werd geamputeerd, maar Watson is zo lief voor hem. Je ziet ze vaak al knuffelend verschijnen en geloof me, dit is de definitie van positieve Instagramvibes.

smoothiethecat en milkshake.thecat

Smoothie is een Britse langhaar met niet alleen de mooiste ogen van het heelal, maar je kan ook effectief het heelal zien in haar ogen. Ze is wellicht de mooiste kat van Instagram en de elegantie zelve. Smoothie woont trouwens in Nederland, samen met Milkshake, haar broertje. Milkshake is zowat het tegenovergestelde van Smoothie, want hij is wat wilder en lomper, maar zeker even schattig. Allebei het volgen waard!

atchoumthecat

Yesss, nog een kat, of toch ongeveer 🙂 Atchoum lijkt wel een kruising tussen een kat en een hond. Een katachtige shih tzu, zo zou ik hem beschrijven. In werkelijkheid heeft hij hypertrichosis, ook wel gekend als het weerwolfsyndroom, en heeft hij dus nogal veel haar en lange nageltjes. Hij kijkt altijd een beetje kwaad vind ik, maar hij is ook heel aandoenlijk. Ze hadden ook geen betere naam kunnen kiezen voor hem, hij ziet eruit alsof hij net uit een storm komt en daar een immense niesbui had.

mybestfriendhank

Hank is een minivarkentje en elke keer als ik hem zie, denk ik: ‘ik wil ook een varken.’ Heb ik wel vaker hoor, als ik de lotto zou winnen zou ik één groot opvangcentrum openen voor alle verloren gelopen diertjes (bijen zijn ook welkom zolang ze niemand steken). Hank is echter niet verloren gelopen en beleeft een mooie tijd in zijn gezinnetje. Hij slaapt op bed, gaat in bad en ligt al graag eens in zwembadjes te dobberen. Let maar eens op zijn tandjes en op zijn brede lach, en je wordt op slag verliefd. Wel degelijk op een varken, ja.

goatsofanarchy

Geitjes! Joepie! Kon ik uren naar kijken als kind en nu verschijnen ze zomaar op mijn Instagramfeed. We moeten eigenlijk helemaal naar New Jersey voor deze geitjes. Ze hebben allemaal speciale zorg nodig en wonen dan ook gezellig samen in een opvangcentrum. Must follow als je ook af en toe het gevoel hebt dat we in een harde, cynische wereld zonder empathie wonen. Hier zie je geitjes die hulp krijgen om te leren lopen en vooral omringd worden door liefde.

hi.wiley

Afsluiten doe ik wederom met een hond. Honden maken de wereld tenslotte zoveel mooier. Echt: we don’t deserve them. Ze zijn de liefste creaties. Soms denk ik erover na of we gewoon niet effectief in de hemel leven en we de hemel als mens verprutst hebben, want hallo, hier leven honden. Wiley de dalmatiër neemt de liefde wel heel letterlijk want zijn neus heeft de vorm van een hartje. Hij gaat overal mee naartoe en ziet er altijd zo gelukkig uit met die tong en zijn hartjesneus. Voel je ze al, die love vibes? Ik wel alleszins!

Toen ik dit aan het schrijven was en door mijn gevolgde accounts bladerde, merkte ik dat er NOG MEER accounts zijn die mij positieve vibes geven. Yes, Instagram verliest zo het imago nog eens van enkel perfectie tentoon te stellen. Ik schrijf dus nog een part 3, met ongetwijfeld nog een hoop dieren!

Word jij ook zo blij van dierenaccounts? Aanraders uiteraard altijd welkom 🙂

3 Reacties

 1. juli 13, 2019 / 11:30 am

  Ahhh ik hou van dierenaccounts op Instagram! Watson en Kiko volg ik ook al lang, zo zielig nu. Ben héél blij dat ik Tucker nu heb gevonden! Herkende ‘m meteen van die “selfie” van ‘m haha, maar had ‘m nog niet op Instagram. Ik betrap mezelf er weleens op dat ik in die hondentaal tegen mijn hond praat, zoals “chimken” haha.
  Sanne onlangs geplaatst…Ver-van-mijn-bed-tv-shows: waarom ik er zo van houMy Profile

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   juli 13, 2019 / 9:02 pm

   Ah leuk dat je Tucker gevonden hebt nu 😀 hij is echt wel een bekende hond intussen. Heerlijk dat je ook zo tegen je hond praat, heb ik nog niet geprobeeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.