3x brunchen in Gent

Weet je wat ik de beste uitvinding aller tijden vind? All day brunch. Het is met voorsprong de lekkerste maaltijd van de dag, vind ik. Een all day brunch is meestal open van ’s morgens tot de late namiddag. Ik moet er nog ééntje tegenkomen die open is tot 23.00 uur of zo, dan zou ik daar nog een yoghurt met granola gaan eten. Anyway: Gent barst van de hippe brunchplekjes. Er staan er nog heel wat op mijn lijstje, maar dit zijn er drie die ik al geprobeerd heb en die absoluut aan te raden zijn. Ik ben geen megahippe foodie, maar ik eet wel graag dus dat telt ook alweer. 🙂

Madam Bakster

Madam Bakster, “the guiltfree bakery”, bakt vegan taartjes die ook nog eens vrij van geraffineerde suikers zijn. Ik heb het niet in mij om een Instagramlady te worden want ik eet mijn eten altijd op voor ik eraan denk om er een foto van te nemen, maar de taarten zijn prachtig vormgegeven. Uiteraard zijn ze ook gewoon heel lekker. 🙂 In Madam Bakster kan je brunchen, smullen van hun gebakjes of gewoon een koffie drinken. Hun brownies met zwarte bonen zijn nogal bekend, maar altijd als ik er ben hebben ze er geen :(. Ook leuk: ze hebben een klantenkaart en als die vol is, kan je kiezen tussen een gratis taartje of een donatie aan een goed doel. Dat vind ik zo’n typische “Gentse mentaliteit”, love it!

Brabantdam 142 (dichtbij de Zuid)

Cocotine

Dit is een droom voor iedereen die houdt van roze en zoete gerechtjes. Cocotine is bekend om de lekkerste sojapannenkoeken ooit. Ik heb ze geproefd en het zijn effectief de lekkerste sojapannenkoeken van het heelal. Ik heb er nu wel een foto van genomen (zie bovenaan) want wat een kunstwerk is het! Cocotine werkt (verrassinggg) veel met kokos en dat vind ik eigenlijk niet zo bijzonder lekker (bounties vind ik echt de vuilste koeken ever). Toch vind ik hun kokosschilfers echt niet overheersend en is er genoeg keuze zonder kokos. Cocotine ligt eigenlijk buiten de stad, maar dat heeft dan weer als voordeel dat je er makkelijker kan parkeren. Vriendelijk personeel ook, vind ik altijd een plus.

Leithstraat 51

Stek

Niet ver van de Veldstraat vind je de Nederkouter, en daar schieten de ontbijtplekjes als paddenstoelen uit de grond. Dat lijkt voor mij toch zo, nadat ik van het buitenland terugkwam was het er ineens een walhalla van lekker eten, waaronder Stek. Je kan er heerlijk en gezond ontbijten en lunchen. Genoeg veggie opties ook, niet onbelangrijk. In Stek kan je gezellig binnen zitten tussen de plantjes, en die verkopen ze daar ook meteen. Om het op z’n Gents te zeggen: echt wijs! Ik vind de binnentuin ook supergezellig, echt een rustplekje midden in de stad. Ze zijn elke shopzondag (= eerste zondag van de maand) ook open. Reserveren kan!

Nederkouter 129

binnentuin Stek

Gentse tip: elke eerste zondag van de maand is het shopzondag en dan is het openbaar vervoer naar het stadscentrum gewoon GRATIS. Dat dàt nog mag bestaan de dag van vandaag. Rijd dus niet met de auto de stad in maar parkeer je aan de rand, tenzij je graag 12 euro betaalt voor een namiddagje in de stad. Daarvoor heb je koffie en taart bij Madam Bakster. Nog een tip: elke zondagvoormiddag loop je tussen de bloemetjes en de boeken, want het is bloemenmarkt op de Kouter en tweedehandsboekenmarkt bij de Ajuinlei 🙂

Nog op het lijstje om dringend te proberen: Gaston, O’Yo, Luv L’oeuf (te lange rij de vorige keer).

Ben jij net zo’n brunchfan als ik?

6 Reacties

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   juli 10, 2019 / 9:42 pm

   Ik vind het de leukste en meest veelzijdige stad van België, maar ik ben niet helemaal onbevooroordeeld haha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.