Mijn favoriete quotes van de week

Niet zo lang geleden schreef ik al dat ik wat vaker actief ben op We Heart It. Het is echt mijn plekje om quotes te verzamelen. Sommige vind ik zo mooi en treffend dat ik ze wil delen, dus ik bedacht me dat het wel eens fijn zou zijn om de meest memorabele quotes van de week samen te vatten in een blogpost.

Let’s go.

Ik denk dat iedereen die struggle wel kent van omgaan met complimentjes. Onlangs zei de kassierster tegen mij dat ik een goede parfum aan had. Dat klopt helemaal want anders zou ik hem uiteraard niet dragen, maar toch was het “ah ja euh ja danku niets speciaals hoor gewoon een simpele van de Zara”. Fijn dat er een danku tussen zat, maar bij complimentjes heb ik vaak het gevoel dat ik ze op de één of andere manier moet ontkennen of minder “mooi” moet maken. Maar kijk, mijn innerlijke rebel wordt wakker bij het lezen van deze quote dus de volgende keer moet ik maar eens gewoon, simpel, dankbaar zijn.

Welkom in het leven van de piekeraar. Twee jaar geleden trok ik voor het eerst naar het buitenland en hoewel ik er zin in had, heb ik me ook een ongeluk gepiekerd. Dat was tot het moment dat ik op dat vliegtuig stapte: dan was het over. Uiteraard had ik daarna weer andere dingen om over te piekeren haha, maar daarbij komt altijd hetzelfde terug: als het moment daar dan is, dan blijkt het toch allemaal niet zo erg te zijn en kan je meer aan dan je denkt.

Soms vind ik de energie niet om mijn dag waardevol te maken. Soms doe ik geen dingen die interessant zijn voor de toekomst. Soms voel ik mijn dag gewoon niet en dan doe ik niet echt mijn best. Ik kan me nochtans ergeren aan mezelf op het einde van zo’n dag, waardoor ik me weer slechter voel. Daarom deze: ik probeer. Dat is ook alweer meer dan niets.

Een beetje in relatie met de quote hierboven: als ik iets doe waar ik energie van krijg, dan kan ik die energie ook weer in iets anders steken. Dat zijn dan simpele dingen als:

 • een complimentje krijgen op het werk waardoor ik één of ander saai taakje met meer energie kan aanpakken in plaats van te denken: “ik ben moe en ik heb hier geen zin in”.
 • gaan wandelen/met de fiets naar de winkel gaan/gaan zwemmen/iets anders met endorfines die vrijkomen. Onmiddellijk na het zwemmen voel ik me misschien niet fysiek opgeladen, maar wel in mijn hoofd. Het geeft ruimte. Net als warmte die opbouwt in de zomer, blijft opbouwen (je gedachten) en je dat met onweer (uitwaaien, sporten) kan verhelpen. Misschien niet altijd voor lang, maar toch voor efkes.

Er zijn ook andere dagen dat ik maar gewoon doe wat ik moet doen en er niets gebeurt waar ik extra energie van krijg, en dan is het effectief een batterijtje dat leegloopt tot op het punt dat die batterij ook geen zin meer heeft om opgeladen te worden. Dan kom ik in zo’n mood waarbij ik weet dat ik me mottig voel en ik weet dat ik daar eigenlijk iets aan zou moeten doen, maar ik er de energie niet voor heb. Hashtag vicieuze cirkel enzo. Note to self: meer kleine dingen doen waar ik blij van word, of me meer in zo’n omgeving bevinden.

Weinig uitleg nodig. Wel ééntje die aankomt, vind ik. Je bent “jezelf” niet kwijt, je bestaat. Je moet jezelf gewoon even herinneren.

Wat zijn jouw favoriete quotes van het moment?

Trouwens: het is zo belachelijk warm vandaag dat ik mijn huid als extra kledingstuk wil uittrekken.

4 Comments

 1. juni 25, 2019 / 12:16 pm

  Het is inderdaad belachelijk warm vandaag! :O
  Maar goed. Mooie quotes! Vooral die laatste, en de “do the things you fear”. Toen ik vorig jaar een maand ging reizen, heb ik me van tevoren ook he-le-maal suf gepiekerd. En eenmaal onderweg bleek het leven gewoon zijn gangetje te gaan.

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   juni 26, 2019 / 7:08 am

   Ah leuk zo’n maand reizen! Gek en goed tegelijk dat het leven geen rekening houdt met je gepieker.

 2. juni 27, 2019 / 8:50 pm

  Wat grappig! Volgens mij ben ik ook nog eens actief geweest op We Heart It maar ik was dit helemaal vergeten. Vind het mooie quotes en ook leuk dat je er nog wat bij hebt geschreven. Dat omgaan met complimentjes herken ik heel erg. Ben ook fan van Zara parfum trouwens!

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   juni 28, 2019 / 6:10 pm

   Dankjewel! 🙂 Zara heeft idd heerlijke parfums voor door de week, lijken dikwijls ook sterk op de duurdere merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.