Een beetje geluk

Sinds kort ben ik weer wat vaker actief op We Heart It. Het is een website vol met foto’s en quotes, die vooral populair was toen ik op de middelbare school zat. Je kan zo’n foto’s of quotes een hartje geven (heart it) en dan in een collectie bewaren. Een mix van Pinterest en Instagram als het ware, een plek van inspiratie. Als ik even kijk op mijn account dan zie ik dat ik die al heb sinds 2 januari 2011, dus dat is ook alweer even geleden.

Nu zijn we een hoop teleurstellingen, puistjes en wijsheid later. Ik ben afgestapt van het idee dat ik het leven wel zou snappen eens ik vijfentwintig zou worden. Misschien ben ik afgestapt van het idee dat ik het leven ooit zal snappen, maar nog niet van het idee dat zo zo mooi kan zijn. We zijn ook ruim 21.000 hearts (!) later en zo is mijn account dus een gigantische verzameling geworden van vooral quotes, dierenfoto’s, natuurbeelden en wat interieurideeën. Ik ben de website/app altijd blijven gebruiken en heb sinds, vermoed ik, een jaar of twee een collectie die “art of life” heet. Het is een collectie waar ik alles probeer te verzamelen waar ik blij van word.

Ik. Niet iemand anders, niet de wereld, niet de maatschappij. Gewoon ik.

Als ik twijfel aan onze wereld, en vergeten ben hoe mooi die eigenlijk wel is, dan probeer ik er even naar terug te keren.

Als herinnering. Aan hoe mooi het leven kan zijn.

Dus ik maak voor de gelegenheid even een lijstje van geluk, gebaseerd op mijn “art of life” collectie, plus een beetje extra fantasie.

 • Een bad met net genoeg schuim dat niet prikt en ruikt naar een veld met 39 verschillende bloemen. Je laat wat heet water bijlopen en zakt wat dieper in een oase van warmte en rust.
 • Het is een warme zomeravond, je jurkje is licht en de lucht oranje. In een vijver liggen kleine roze bloemetjes en je laat je hand door het water glijden. Het voelt lauwwarm en fris en vernieuwend. Het water is helder en misschien wordt je hoofd dat ook.
 • Regen tikt op de ramen in een gezellig tempo – rustig, niet te snel, gecontroleerd. Er is een boek en een zacht deken en verwarming en een snor van warme chocolademelk.
 • Het is precies 24 graden en het raam van je auto staat precies 7 centimeter open. Calma speelt op de radio, “lento y contento”, het verkeer is rustig, je hand ligt relaxed op het stuur, je zonnebril perfect op je neus. Rechtsvoor je zie je de zon in de fase een uurtje voor zonsondergang – blauwrozegele lucht. Je bent op weg naar huis en het leven is gewoon voor één keertje niet meer dan blauwrozegeel en 24 graden.
 • Chocoladekoeken waar genoeg chocolade in zit en liefst ook op zit, in combinatie met aardbeien en koffie en verser dan verse sinaasappelsap. Simpel, aan de ontbijttafel. Buiten op het terras van een hotel of ontbijtbar. Op locatie tijdens een picknick op een dekentje van rood-witte hokjes.
 • De hond die zijn natte neus overal tussen duwt – in boeken en in je haar en in je kussen.
 • De zon die schijnt. Zomaar. Door palmbladeren. Door lichte gordijnen die openwaaien. Tussen twee bergen door. Door de wolken met kleine zonnestralen.
 • Een avond waarop je buiten kan eten met een vriendin of je mama. Aan een tafeltje vooraan het restaurant, op een rustig plein dat ’s avonds zacht verlicht wordt. Gewoon in de tuin terwijl je af en toe gestoord wordt door een vlieg of een bij.
 • Appelbomen of andere bomen waar fruit aan groeit – citroen of framboos. Of gewoon, bomen. Zuurstof. Adem.
 • Boeken. Vol met letters woorden zinnen verhalen betekenissen. Nieuwe werelden verzameld in iets wat in je handen ligt. Dromen waarin je je kan nestelen en meevoelen. Nog eens dankuwel, bomen. Voor uw levensreddend papier.

De simpele dingen, kende ‘t. Dingen om dankbaar voor te zijn.

Wat is voor jou het ultieme geluksmoment?

4 Reacties

 1. juni 12, 2019 / 6:05 am

  Aah We Heart It! Was ik vroeger ook best actief op. Geen idee of ik mijn oude account nog weet terug te vinden eigenlijk maar ik ga straks eens kijken. Lijkt me leuk om er nog eens rond te neuzen. Mooi trouwens, zo’n collectie over the art of life. Ik kan me al je voorbeeldjes levendig voor de geest halen. Hetgeen ik het allerfijnste vind is als het zo heet is, ’s avonds met de auto rijden, ramen open en dat je dan een fris windje voelt op je armen. Maar niet zo fris dat je er kippenvel van krijgt maar gewoon aangenaam fris.

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   juni 15, 2019 / 6:40 am

   Als ik terugblader naar 2011 dan vind ik vooral van die belachelijke “teenager posts” haha. Inderdaad fantastisch om auto te rijden met je raam open en eens niet met de chauffage op 25 graden.

  • kellynosmalltalk
   Auteur
   juni 18, 2019 / 6:28 am

   Het bestaat inderdaad nog altijd haha! Nog niet veel veranderd en dat is wel eens fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.