Cadeautje: Studio Tarara

Nu wil ik niet zagen, maar we leven in België. Dat betekent dat het vorig weekend schitterend weer was, en de temperatuur nu alweer gezakt is en ik zelfs hagel opmerkte. Als je je terrasjes en wandelingen alweer mist, dan bied ik je gratis iets anders aan: Studio Tarara op vtm, vanuit je luie zetel nog wel!

Als je al gekeken hebt, dan ben ik blij voor jou en wens ik je proficiat omdat je goede keuzes maakt op serievlak. Heb je nog niet gekeken, dan is het een gigantische aanrader. Misschien had je, net zoals ik (#guilty), niet zoveel verwacht van een serie op de commerciële zender. Dat kan, maar het is compleet onterecht. Ik ben echt enthousiast, en dat kan ik alleen maar zijn als ik ook echt in iets geloof. Zo raadde ik als reisleiding enkel uitstappen aan als mensen effectief een leuke dag zouden beleven. Ik verbood mijn gasten trouwens ook om naar dolfinaria te gaan (zo kwam er eens een man zich uitvoerig excuseren omdat zijn vrouw per se een foto wou met een dolfijn – zo zie je, ik heb effect. Een beetje). Hoe dan ook: ik geloof deze keer echt dat Studio Tarara het kijken waard is.

We hebben in Vlaanderen dan ook geluk met onze tv-series. Er zijn pareltjes te ontdekken en studio Tarara is daar ééntje van. Een beetje onverwacht, en hij bleef ook een beetje onder de radar. Vreemd, met acteurs als Ruth Beeckmans, Peter Van Den Begin, Koen De Graeve en Frances Lefebure. De dramareeks op vtm neemt je terug mee naar de begin jaren 90, waar er achter de schermen van de televisieshows een hoop drank en drugs gebruikt werd. Het leidt tot een moord op 13 augustus 1993, en je gaat je koortsachtig afvragen wie er dood is, hoe die sterft en waarom die sterft. In elke aflevering krijg je subtiele hints en elke aflevering brengt je dichter bij de ontknoping, maar ook weer niet te dicht. Mooi werk van Tim Van Aelst (ook wel bekend als de man achter Wat Als? en Safety First).

Allemaal leuk wel, dacht ik eerst, maar niets speciaals. Is het wel. Vooral omdat elke acteur de pannen van het dak lijkt te spelen en omdat de 90’s vibes heerlijk zijn. Jaja, hallo Rad van Fortuin en voor mij vooral Tien om te Zien, aan die dijk in Blankenberge. Verder is er meteen ook een schitterende mix van Antwerps, Gentse accentjes en West-Vlaams.

En ook: #metoo.

Oh, here we go again, met die #metoo? Ja, omdat het frappant is dat wat achter de schermen gebeurde in de jaren 90, nog steeds angstaanjagend actueel is. Wellicht leg je de link wel naar andere mediafiguren, maar het scenario onstond al voor alle heisa. Onbedoeld actueel dus, maar mede daarom rauw en pijnlijk om naar te kijken. Geen overacting, wel ongelooflijk goed in beeld gebracht.

Geef die eerste dramareeks van Tim Van Aelst (hij kan dus wel meer dan comedy) dus een kans, nu het nog kan! Iedereen maakt fouten, en dat heeft vtm gelukkig ook begrepen: de hele reeks kan je nog gezellig en helemaal gratis bekijken op vtm.be. Ze staat online tot 26 april: meer dan genoeg tijd om uit te vinden wie er nu toch in godsnaam sterft. Zet die Temptation Island dus maar aan de kant en surf naar de vtm-website. Van saaie #guiltypleasure naar ijzersterkte #vlaamsefictie.

Wel meeklappen hè: tututu-tutututuu. Dat is… Studio Tarara!

Bron foto: vtm.be, Studio Tarara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.