7 situaties die je herkent als introvert


Zomaar één derde tot de helft van de wereldbevolking zou introvert zijn. Behoor jij ook tot dat gigantische deel, dan komen deze 7 situaties je wellicht bekend voor:

1. Je drukt je liever uit in de geschreven taal. Schrijven geeft je immers tijd om na te denken over je gedachten. Bij praten ligt dat anders: je wil er wel over nadenken, maar dat komt niet zo praktisch uit in sociale situaties. Als het onderwerp tijdens je groepsetentje vliegtuigen is, bedenk jij je innerlijk wat je aan het gesprek kan toevoegen. Tegen dat jij je bedacht hebt wat je wil zeggen, is het gespreksonderwerp helaas alweer ‘geëvolueerd’ naar bloemkolen. Of dat de zus van je collega heeft besloten te scheiden van haar man en naar Nepal te verhuizen, en wat haar tante Georgette daarvan vindt.

2. Je persoonlijke ruimte is gigantisch. Drukke winkelstraten en feestjes waar iedereen tegen je hangt, botst en ademt, zijn horror. Het liefst zou je dan ook met een hoepel van 5 diameter rond je lopen, zo blijven mensen tenminste op een veilige afstand. Uitzonderingen zijn uiteraard dieren en mensen bij wie je je op je gemak voelt – in die volgorde.

3. Je vindt telefoongesprekken niet leuk. De dokter bellen om een afspraak te maken? Uitstelgedrag. Gebeld worden door een onbekend nummer? Compleet ondenkbaar dat je opneemt. Ik fantaseer erover om dit in te spreken op mijn voicemail: ‘dag lieve beller, helaas doe ik niet aan telefoongesprekken en zijn die geannuleerd tot op onbekende datum. Maar stuur gerust een sms’je hoor, daaaag!’ Leve de uitvinder van sms’jes: die geven je de kans om te antwoorden wanneer jij wil en om bovendien ook nog eens na te denken over dat antwoord.

Pinterest.com

4. Een weekend waarbij je niets gepland hebt’ klinkt voor jou alsof het uit een heilig boek komt. Als je je ook spontaan wilt bekeren tot die godsdienst, dan zou je wel eens introvert kunnen zijn.

5. ‘Ik heb al plannen’ kan voor jou evengoed ‘ik heb plannen met mijn boek vanavond’ betekenen. Niet jouw schuld toch, dat het enkel maatschappelijk aanvaard is als je plannen hebt met een fysiek persoon? Er zitten wel tien personages in jouw boek, en daar heb je vanavond een date mee. Met alle tien, ja, jaloers?

6. Thuiskomen na een dag in een drukke wereld met nog drukkere mensen, voelt aan als de hemel. Op het einde van zo’n hectische dag ontwar je stap voor stap je de contouren, laat je schaduwen en chaos verdwijnen en verschijnt het miraculeuze licht aan het einde van de tunnel: het logo van Netflix. You just found jesus.

7. Je twijfelde al eens aan je introversie. Bij onbekende mensen voelt alles overweldigend aan, maar bij je beste vrienden vind je het plots geen enkel probleem om een playbackshow van de Backstreet Boys op te voeren. Easy. Jawel, als je je echt comfortabel voelt, zou je zomaar in een rasechte extravert kunnen veranderen.

6 Reacties

 1. februari 20, 2019 / 6:17 pm

  Zalig artikel Kelly! Ik kan mij vinden in elk aspect, wat een geweldig gevoel om niet ‘alleen’ te zijn! X

  • kellynosmalltalk
   februari 20, 2019 / 8:26 pm

   Dank je Lien! Een geval “introverts unite – seperately, in our own homes” 😉

 2. Nikkie
  februari 21, 2019 / 12:28 am

  behalve het ‘boeken-gedoe’ (ik lees NOOIT boeken) kan ik mij in alles vinden 🙂
  is eigenlijk wel grappig om te lezen hoe reëel deze woorden overkomen :-p
  grtz

  • kellynosmalltalk
   februari 21, 2019 / 7:14 am

   Leuk om te horen! Misschien kan je de boeken vervangen door alle personages in je film/serie 🙂

   • Nikkie
    maart 27, 2019 / 11:51 pm

    klopt idd Kelly! 😉 (ps mss een kleine tip, kunt ge het niet zo instellen dat de personen waarop je een reply geeft, dat die een mailtje krijgen? want ik wist bijvoorbeeld niet dat je geantwoord had op mijn bericht… tis maar een tip eh 😉 )

    • kellynosmalltalk
     Auteur
     maart 30, 2019 / 7:07 am

     Ik zal het eens uitzoeken, merci voor de tip! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.